Handicapindretning

SMUKKE OMGIVELSER  I ET HJEM MED HANDICAP

Handicappede opholder sig ofte mere i hjemmet end raske. Hjemmets indretning er derfor vigtig for den daglige trivsel.

Når mennesker oplever at blive ramt af et handicap, er det vigtigt for personernes trivsel, at de får indrettet hjemmet på en måde som både er praktisk og økonomisk overskuelig. Men samtidig er det vigtigt, at hjemmet stadig fremstår som en flot og harmonisk base, passende til det enkelte menneskes personlighed og smag.

I mange tilfælde glemmer vi at fokusere på, hvor vigtigt harmoniske omgivelser er for vores trivsel. Og hvordan smukke gennemtænkte løsninger kan skabe en bedre hverdag. Både for de mennesker som rammes af et handicap og familiemedlemmerne omkring dem. Derfor skal hjemmets nye hjælpemidler indgå som et naturligt integreret element i hjemmet.

Jeg er indretningsarkitekt med 36 års erfaring. Efter at min mand for 15 år siden blev ramt af hård sygdom og vores fælles hjem pludselig skulle tage hensyn til kørestolsbrug, hejseapparatur mv., erfarede jeg, at der var behov for spændende indretningsmæssige løsninger, som dels kunne tage hensyn til de rent praktiske behov, men samtidig kunne opfylde ønsket om at bevare et smukt hjem. Der var brug for at se på denne form for indretning på en ny måde